We leren veel nieuwe woorden in B1 en praten over moeilijke teksten. Maar alles gaat goed en ik studeer minimaal één uur per les. De Delftse methode is heel goed om snel te leren praten. Dat gaat ook goed met minder grammatica dan in een traditionele methode, – zo zegt Asfia. Asfia begon in augustus met Nederlands, was in januari op niveau A2 en heeft in februari haar eerste module B1 gedaan.
Sahar: De Delftse methode is nieuw voor mij en ik vind de Delftse methode makkelijk en duidelijk. Het voorbereiden voor de les gaat goed. Ik kan snel veel woorden leren. Ik gebruik een paar woorden van de B1 modules soms, omdat ik ze niet overal kan gebruiken. Andere woorden gebruik ik vaak, omdat ik veel vergaderingen met klanten heb. Tot slot gebruik ik weer andere nieuwe woorden heel vaak, omdat ik elke dag met nieuwe mensen moet communiceren.
We leren veel nieuwe woorden in B1, dus ik moet langer lezen.
Zafer: We leren veel nieuwe woorden in B1, dus ik moetlanger lezen. De lessen gaan ook een beetje snel, zodat ik de meeste woorden binnen een week vergeet. Omdat er Corona is, kan ik niet met anderen praten. Ik denk dat ik eerst de eenvoudige woorden beter moet leren zodat ik voor het A2- spreek- en schrijfexamen kan slagen.
Ik probeer om een of twee uur per les te studeren. Voor de les op dinsdag, is dit geen probleem. Maar voor donderdag, is een dag meestal niet genoeg. (Suitcase talen: de studenten krijgen aan het begin van elke module een rooster met het huiswerk voor alle tien de lessen. Veel studenten doen een deel van het huiswerk in het weekend.
Toch vind ik de Delftse methode beter dan andere methodes. We leren nieuwe woorden maar ook veel over Nederland. Dit helpt voor het inburgeringsexamen en ook om te praten met andere mensen. Voor praten is de grammatica denk ik niet een groot probleem maar voor het examen moet ik extra studeren
Toen ik de tekst over Amsterdam heb gelezen, wilde ik meteen alle plaatsen van de tekst bezoeken
Franzi: Toen ik de tekst over Amsterdam heb gelezen, wilde ik meteen alle plaatsen van de tekst bezoeken. Ik vind de onderwerpen van B1 echt interessant. Ook vind ik de woorden een beetje moeilijker dan in de vorige modules. Ik moet meer tijd aan leren besteden. Ik studeer nu per les ongeveer twee uur.
Beena: Ik studeer 2 tot drie uur per les, maar alles gaat goed in Module 5. De Delftse methode is nieuw voor mij en ik vind dat heel veel praten voor de taalontwikkeling belangrijk is,Ik gebruik de woorden van Module 6 vaak, omdat ik elke dag een artikel via de NOS-app lees. Ook praat ik in mijn Nederlandse kletsgroep. Ik vind alle teksten van de Delftse methode interessant.
In B1 leren we erg veel nieuwe woorden en de teksten zijn langer
Aysegül: Nu in B1 leren we erg veel nieuwe woorden en de teksten zijn langer. (Suitcase talen: In zowel de A2 als de B1 modules leer je per les 50 nieuwe woorden. De woorden van B1 zijn wel moeilijker, maar evenveel als in A2: 100 per week. Je leert de woorden in handige zinnen waarmee je kunt spreken) Ik moet lange uren besteden om te studeren. Het maakt het minder leuk. Ik studeer nu minimaal 4 uur per les.
Dit is mijn vijfde module Delftse methode en ik hou erg van deze methode. Ik leer snel en begon meteen te praten. Maar het is erg intensief. Ik moet nieuwe woorden en uitdrukkingen leren zonder genoeg te oefenen. Ik ben bang om te vergeten wat ik heb geleerd. Ik moet herhalen wat ik heb geleerd, maar ook studeren voor een nieuw hoofdstuk.
Als we in de les tijd hebben, hebben we ook wat grammatica en krijgen we antwoorden op onze vragen
Lizzy: Ik gebruik de woorden van de B1 Module 6 soms, omdat ik sommige woorden al ken. Maar het is een ander ding met de nieuwe woorden. Meestal, moet ik over de zinnen denken, zoals over de structuur of de grammatica.Daarna kan ik de nieuwe woorden gebruiken, maar ik voel dat ik snel moet praten dus ik kies wat voor mij het makkelijkste is. Niettemin moet ik me dwingen om de nieuwe woorden te gebruiken, anders zal ik me niet verbeteren.